EMDR: niet meer in de angst schieten

De afgelopen periode liep ik regelmatig met angsten rond. Ik vond het lastig om bijvoorbeeld een kamer in te lopen met mensen en contact te maken. Dit gaf veel angsten en ook had ik last van paniekaanvallen. Om te overleven dronk ik alcohol om dit gevoel te dempen en op deze manier te overleven. Zo voelde het namelijk. Ook maakte ik weinig tot geen verbinding met mijn partner, ik bleef veel op mijn eigen eiland staan.

Omdat ik er dus dagelijks last van had heb ik de stap gezet om Nienke te vragen een tijdje met me mee te lopen. Ik had snel een klik met haar. Wat ik erg prettig vond was haar humor en echtheid in het contact. Ook was ze scherp in het spiegelen en confronteren.

In de therapie gaf ze mij goede tips en adviezen. Ook heeft ze mij geholpen om stil te staan bij mijn gevoelens, en hoe ik op een gezonde manier weer contact kan maken met mijzelf alsook met de ander. Dit heeft gemaakt dat ik meer van mijn eiland ben gekomen, en ook meer contact kan maken zowel met mijzelf alsook met mijn partner.

Verder heb ik EMDR therapie bij haar gevolgd. Dit alles heeft geresulteerd dat ik weer een kamer in kan lopen met mensen zonder dat ik meteen in mijn angst schiet. Bijvoorbeeld in werksituaties, maar ook in de privésfeer.

Ik gebruik weinig tot geen alcohol meer om deze situaties aan te kunnen.

Nienke, bedankt voor de afgelopen periode. Je hebt mij geholpen om een groot gedeelte van mijn angsten te overwinnen. Verder heb ik veel meer eigenwaarde gekregen en ben meer van mijzelf gaan houden.